De ervaring van Carlijn

“Ik had vertrouwen in de goede begeleiding die ik zou krijgen van de ervaren mondhygiënist”

Naam: Carlijn Bakker

Leeftijd: 25

Functie: Mondhygiënist

Onze collega sinds: 2018

Werkzaam in: Hasselt


“Sinds november 2018 werk ik met veel plezier bij Dental Clinics Hasselt. Ik ben tijdens mijn studie mondzorgkunde in Groningen in aanraking gekomen met Dental Clinics. Zij namen deel aan het jaarlijkse congres van onze studievereniging. Ik heb toen hun stand bezocht en mijn e-mailadres achtergelaten. Hoewel ik nog niet klaar was met mijn studie, wilde ik graag aan de slag in de mondzorgbranche om alvast ervaring op te doen. Op een gegeven moment kwam er een nieuwsbrief voorbij van Dental Clinics, waarin een vacature stond die mij aansprak. Daar heb ik op gereageerd en al snel daarna kon ik aan de slag. Inmiddels heb ik mijn studie afgerond en werk ik twee dagen per week als mondhygiënist bij Dental Clinics Hasselt en ook nog  tweeënhalve dag bij een andere tandartspraktijk.

 

Veel verschillende patiënten

Mijn werkdag bij Dental Clinics begint meestal om 08.00 uur ’s ochtends en bestaat uit twee blokken van vier uur. Ik ben altijd een kwartier van tevoren aanwezig om alle spullen klaar te zetten voor de behandeling van onze patiënten. Wat ik fijn vind, is dat ik patiënten van allerlei verschillende leeftijden behandel; variërend van jonge kinderen tot echt wat oudere mensen. Het contact met allerlei verschillende patiënten, houdt mijn werk afwisselend. Eén van de patiënten die mij tot op heden het meest is bijgebleven is een jongen van 17 jaar. Zijn mondhygiëne was erg slecht. Hij had last van ontstoken tandvlees en erg veel tandsteen. Hij is toen twee keer kort achter elkaar bij mij geweest om zijn gebit te laten reinigen en ik heb hem toen ook tips gegeven hoe hij zelf kon zorgen voor een betere mondhygiëne. Deze tips heeft hij goed opgevolgd, want toen hij enkele maanden later terugkwam, was het enorm verbeterd. Op dat soort momenten ben ik dan écht trots dat ik daaraan een bijdrage heb kunnen leveren.


Goede begeleiding

Een groot voordeel aan werken bij Dental Clinics is dat alles goed geregeld en georganiseerd is. Als ik iets wil weten, dan kan ik dit direct opzoeken op intranet. In onze praktijk zelf gebruiken we ook een chatfunctie, dus als ik een dringende vraag heb tijdens een behandeling, dan kan ik deze vraag direct aan een collega stellen. Dat werkt echt prettig! Eén van de redenen waarom ik uiteindelijk voor deze Dental Clinics praktijk heb gekozen, is omdat ik vertrouwen had in de goede begeleiding die ik zou krijgen van de ervaren mondhygiënist. En dat is gelukkig ook gebeurd. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om gebruik te maken van online nascholing of cursussen om je vakkennis op peil te houden. Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik een online cursus heb gevolgd, dus van mij mag er wel weer eentje komen. Ik zou het zelfs wel prettig vinden om standaard elke maand aandacht te besteden aan nascholing of een cursus te volgen.

 

Tevreden naar huis

Als mijn patiënten tevreden naar huis gaan en zelf ook het verschil zien na een behandeling bij mij, dan ga ik met een glimlach naar huis. Omdat het soms best lastig is om patiënten te motiveren ook daadwerkelijk hun gebit en tandvlees goed te verzorgen, ben ik extra trots als ik zie dat ze door mijn tips en suggesties wél gemotiveerd raken om te gaan zorgen voor een betere mondhygiëne. Daarnaast werk ik in heel fijn en gezellig team. We werken hard en serieus, maar er is gelukkig ook ruimte voor plezier op de werkvloer. Dus het zijn ook vaak mijn collega’s die ervoor zorgen dat ik met een tevreden en fijn gevoel naar huis ga.

 


Wil jij dat ook?

Neem dan gauw een kijkje bij onze vacatures of neem contact op met onze recruiters via werken@dentalclinics.nl.