De ervaring van Hasti

“Als goed tandenpoetsen onderdeel wordt van de dagelijkse routine en ik bij een vervolgafspraak zie hoeveel vooruitgang er is, dan geeft mij dat veel voldoening.”

Hasti Monfared werkt sinds 2014 als tandartsassistent. Omdat ze erg leergierig is, volgde ze al gauw de opleiding tot preventieassistent. In 2018 is ze begonnen bij Dental Clinics Zeewolde waar ze ook de opleiding tot paro-preventieassistent heeft gevolgd. Hasti woont zelf in Harderwijk en toen er een vacature vrijkwam bij Dental Clinics Harderwijk Hanzestad kon ze de overstap maken naar een praktijk dichter bij huis. 


Waarom heb je ervoor gekozen om paro-preventieassistent te worden?

“Ik ben begonnen als tandartsassistent en ben altijd heel nieuwsgierig en leergierig geweest. Ik wil heel graag doorgroeien in mijn vak. Mijn droom is om uiteindelijk mondhygiënist te worden. Om ervaring op te doen heb ik eerst de opleidingen tot preventie- en paro-preventieassistent gevolgd. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Mondzorgkunde.” 

Wat vind je het leukste aan het werk als paro-preventieassistent?

“Ik vind de gesprekken met patiënten over gedragsverandering heel leuk. Het is aan mij hen te motiveren een goede mondgezondheid te onderhouden door advies te geven. 

Als tandartsassistent werk je echt samen met de tandarts. Als paro-preventieassistent voer je zelfstandig behandelingen uit, dat brengt meer verantwoordelijkheid met zich mee. Dat vind ik persoonlijk heel fijn. Tegelijkertijd werk ik wel samen met mijn collega’s. Ik werk in opdracht van de tandarts of mondhygiënist; zij verwijzen de patiënt naar mij door. Ik behandel de patiënt zelfstandig en koppel vervolgens alle resultaten terug naar de tandarts en mondhygiënist.” 

Wat maakt je trots in je werk?

“Ik heb meerdere vaste patiënten en bouw met hen ook echt een band op. Bij de balie geven ze dan vaak door: ‘volgende keer wil ik weer bij Hasti!’. Dat geeft mij veel voldoening. Ik heb ook vaak angstige patiënten in de stoel. Dan is het echt mijn doel om ze gerust te stellen. Ik leg alles goed uit en neem ze stap voor stap mee in wat ik ga doen. Het is mooi als je de angst weg kan nemen. 

Mooie resultaten maken mij altijd trots! Ik werk echt samen met de patiënt. Ik kan natuurlijk zo goed mogelijk reinigen, maar het is aan de patiënt om goed te poetsen en een goede mondgezondheid te onderhouden. Ik probeer mijn patiënten zoveel mogelijk te motiveren. Als tandenpoetsen onderdeel wordt van de dagelijkse routine en ik bij een vervolgafspraak zie hoeveel vooruitgang er is, dan geeft mij dat veel voldoening.” 

Hoe is de sfeer op de praktijk?

“Supergoed! Allemaal harde werkers en tegelijkertijd heel gezellig. We helpen elkaar heel goed. Ik ben ook ontzettend blij met de baliemedewerkers. Zij zorgen ervoor dat de agenda altijd goed gevuld is. Als iemand afbelt, plannen ze altijd iemand anders voor je in. Echt toppers! 

Doorgroeimogelijkheden binnen Dental Clinics

“Ik kon vrij gemakkelijk via Dental Clinics de opleiding tot paro-preventieassistent volgen. Dat werd ook volledig vergoed door de organisatie. Daarnaast zijn er ook veel doorgroei- en opleidingsmogelijkheden, bijvoorbeeld via ons eigen online leerplatform. 

Wat vind jij het voordeel van werken bij Dental Clinics?

“Bij Dental Clinics is er veel aandacht voor kwaliteit en veiligheid. Dat vind ik zelf heel belangrijk en ik vind het fijn om voor een organisatie te werken die daar hetzelfde over denkt. 

Daarnaast vind ik het ook prettig dat alle praktijken dezelfde werkwijze hanteren. Dat maakte het voor mij heel gemakkelijk om over te stappen vanuit de praktijk in Zeewolde waar ik eerst werkte naar deze praktijk in Harderwijk.” 

 


Zelf aan de slag?

Bekijk hier onze openstaande vacatures of neem gelijk contact op met ons via werken@dentalclinics.nl.