De ervaring van Nora

“Het is mijn doel om goede mondhygiëne onderdeel te maken van de dagelijkse routine van mijn patiënten.”

Nora Easar is in april 2022 begonnen bij Dental Clinics Wassenaar als preventieassistent. Al gauw spoorde haar praktijkmanager, Sharon van Leeuwen, haar aan de opleiding tot paro-preventieassistent te volgen. Nora rondde de opleiding succesvol af en werkt sinds 2023 als paro-preventieassistent en is vastberaden om verder te groeien in haar rol. 


Waarom heb je gekozen voor Dental Clinics en deze praktijk?

“Op social media zag ik een advertentie voorbijkomen van Dental Clinics. Ik wist dat ze bekend staan om hun hoge kwaliteit en goede service. Dat zette mij aan om te solliciteren. Tijdens mijn eerste maanden bij de praktijk werd dit beeld voor mij bevestigd. Het is een professioneel en goed georganiseerd team.

Bij Dental Clinics Wassenaar heerst een hele prettige sfeer. Ik heb een goede band met mijn collega’s en we werken goed samen als team. We begrijpen elkaar en helpen elkaar waar nodig. Dit maakt dat ik hier met veel plezier werk.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Ik begin mijn dag altijd met het doornemen van mijn agenda. Ik bekijk welke patiënten ik die dag kan verwachten en tref de nodige voorbereidingen. Vervolgens zie ik mijn eerste patiënt rond 8:00 uur. We lunchen vaak samen, dat is erg gezellig. Na de lunch zie ik weer patiënten. Tijdens de afspraken hou me bezig met het uitvoeren van behandelingen en het geven van advies aan patiënten. Daarnaast zorg ik voor een stukje administratie. Zo hou ik al mijn werkzaamheden op de juiste manier bij. 

Waarom wilde je paro-preventieassistent worden?

“Ik heb gekozen voor de mondzorg zodat ik mensen kan helpen. Als paro-preventieassistent help ik patiënten met PPS2 om hun tandvlees weer gezond te krijgen en ik motiveer hen om beter voor hun gebit te zorgen.”  

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Iedere patiënt is anders en heeft andere wensen en behoeften. Ik vind het een mooie uitdaging om zorg op maat te bieden. Het is belangrijk om het behandelplan goed te communiceren, zodat de patiënt niet voor verrassingen komt te staan. Ik motiveer en begeleid de patiënt om goed voor de mond te zorgen op het gebied van reiniging. 

Het is mijn doel om goede mondhygiëne onderdeel te maken van de dagelijkse routine van mijn patiënten. Ik geef graag advies over het belang van het bijhouden van een goede mondgezondheid. Het geeft mij voldoening als ik mijn patiënten hiervan kan overtuigen en dagelijkse mondhygiëne een gewoonte wordt.” 

Werk je veel in een team of juist zelfstandig?

In de behandelkamer werk ik in opdracht van de tandarts. Ik voer de behandelingen zelfstandig uit, maar tegelijkertijd is het ook teamwerk tussen collega’s. Als ik iets wil overleggen kan ik altijd bij de mondhygiënist of de tandarts terecht. Zo werken we toch echt als team samen.” 

Wat is jouw meest bijzondere patiëntervaring?

“Iedere patiënt en ervaring is uniek. Wat ik iedereen wil meegeven is hoe belangrijk een gezonde mond is voor de algehele gezondheid. Ik heb verschillende patiënten in de stoel gehad met tandvleesproblemen. Na hen te behandelen, goede adviezen te geven en met hen samen te werken, zie je na verloop van tijd meestal enorme vooruitgang.” 

Als patiënten met een grote glimlach terugkomen voor een vervolgafspraak, maakt mij dit blij. Voor mij is het mooiste moment als ik zie dat we samen het doel van een gezonde mond bereikt hebben. Het maakt me trots als patiënten tevreden zijn met de behandeling en ze mede door mijn hulp werken aan een goede mondgezondheid.” 

Hoe zie jij de toekomst voor je?

“Mijn praktijkmanager heeft mij al behoorlijk snel aangemoedigd om door te groeien tot paro-preventieassistent. Dit geeft mij veel vertrouwen en ik bent ontzettend blij met haar als leidinggevende. Ze geeft altijd goede feedback en biedt hulp waar nodig. Dit helpt mij om steeds betere kwaliteit te leveren en het motiveert mij om te blijven groeien. 

De komende tijd wil ik graag een aantal cursussen volgen: het fixeren van een spalk, implantaat reiniging en een anesthesie-training. Op de langere termijn wil ik graag een stap zetten in de mondzorgkunde en meer inhoudsgerichte handelingen leren, zodat ik mijn patiënten nog beter kan helpen.” 


Zelf aan de slag?

Bekijk hier onze openstaande vacatures of neem gelijk contact op met ons via werken@dentalclinics.nl.