“Eén team waren we al, nu vanaf één locatie”

Dental Clinics Klazienaveen gaat verder op nieuw adres

Op 14 september zijn de locaties Evenaar en Saffraan van tandartspraktijk Dental Clinics Klazienaveen samengegaan op een splinternieuwe locatie aan de Koriander 10. “Eén team waren we al lang”, aldus praktijkmanager Bianca Mink. “Maar nu we ook samen op één locatie mogen werken zijn we helemaal blij.”

In mei van dit turbulente jaar zouden de tandartspraktijken zich al samenvoegen op de Koriander. Helaas gooide ook hier corona roet in het eten. Bianca: “We keken erg uit naar de verhuizing, maar deze moest worden uitgesteld door corona. We waren al lange tijd toe aan de nieuwe praktijk. Ondanks corona is alles uiteindelijk enorm soepel verlopen en voelen we ons als team ontzettend gelukkig in onze nieuwe praktijk.”

Een hechte club

Bianca Mink werkt al sinds 2007 in de tandartspraktijk in Klazienaveen. Ze heeft, net als haar meeste collega`s, alle veranderingen van dichtbij meegemaakt. Het is een hechte groep. In 2012 trad de praktijk toe tot Dental Clinics, een tandartsenorganisatie met ontzettend veel kennis, ervaring en een groot hart voor kwalitatief goede mondzorg. In 2014 schaarde ook de locatie Saffraan zich onder Dental Clinics. Door de aansluiting bij Dental Clinics kwam er nog meer overzicht en structuur, herinnert Bianca zich. “Dental Clinics zette de puntjes op de i in onze praktijken. Er was duidelijkheid, structuur en transparantie. Voor de patiënten was het wel even wennen. Ineens was er niet langer één tandarts, maar waren er meer gezichten in de praktijk. Wij beseften ons al snel dat dit voor patiënten niet altijd fijn was. Veel mensen gaan niet voor hun plezier naar de tandarts. Dan is een bekend gezicht die je mond onderzoekt wel zo prettig. Tot op de dag van vandaag wordt er daarom goed rekening mee gehouden in de planning. Patiënten kunnen dit bij het plannen van de afspraak  ook aangeven. Bovendien is het weer mogelijk, nu we op 1 locatie werken, om combi afspraken te plannen en daar zullen veel patiënten blij mee zijn!”

Tandartsdirecteur Susanne Behrens en praktijkmanager Bianca Mink.

 

En dat zijn slechts een paar punten waarop Dental Clinics Klazienaveen zich probeert te onderscheiden. Met zeven kamers kun je deze tandartspraktijk groot noemen. “Maar we proberen het ons-gevoel niet te verliezen. We kennen onze patiënten goed en we nemen hen serieus”, legt Bianca uit. “Onze patiënten zijn in essentie de baas van hun eigen behandeling. Wij kunnen hooguit adviseren. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen op deze regel”, bedenkt Bianca zich lachend. “Een mond vol gezonde tanden gaan wij niet trekken.”

Veilige praktijk

De missie van Dental Clinics Klazienaveen is om goede tandheelkunde beschikbaar te maken voor iedereen. “En dan denk ik met name aan kinderen, daar valt nog veel te verbeteren. Daarom gaan we ook naar scholen en kinderopvanglocaties. Daarnaast proberen we mensen ook bewust te maken van het belang van preventie. We geven advies over voeding, poetsen en periodieke controles die je helpen een leven lang met een gezond gebit te doen. De nieuwe praktijk aan de Koriander maakt het naleven van  coronamaatregelen ook wel een stuk makkelijker. Het is een ontzettend ruime praktijk waar genoeg ruimte is om voldoende afstand tot elkaar te houden”, vertelt Bianca trots. “Mensen kunnen gewoon aan de balie een afspraak maken en zich via het aanmeldscherm aanmelden, terwijl de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd. Als tandartspraktijk zijn we altijd bezig met hygiëne. Want risico op besmetting, voor een behandelaar en assistent, is altijd aanwezig. Door corona is de praktijk met aanvullende maatregelen toegerust en wordt er alles aan gedaan een veilig praktijkbezoek mogelijk te maken.”

Het 27-koppige team van Dental Clinics Klazienaveen, waarbij ze ook zeker de interieurverzorgsters niet vergeten, noemt Bianca “een enthousiast stel vak fanaten.” Het enthousiasme waarmee hier wordt gepraat over de behandelingen die worden uitgevoerd vond Bianca in het begin van haar carrière heel bijzonder. Dat kwam ook door haar angst voor de tandarts waar ze nu toch een stuk beter mee om kan gaan dankzij haar collega’s. “Maar het is vooral fijn om te merken dat het team zo hard werkt om goede mondzorg te kunnen verlenen, waarbij feedback van de patiënt ook heel belangrijk is.”

 

Zelf aan de slag?

Wil jij ook aan de slag in een van onze Dental Clinics praktijken? Bekijk dan onze openstaande vacatures of neem contact op met onze recruiters via werken@dentalclinics.nl.