Maatschappelijk project: Vietnam

Jaarlijks gaan we met een groep tandartsen op werkreis in Vietnam om de gebitten van ruim 150 weeskinderen te behandelen. Ieder jaar vragen we ook een masterstudent tandheelkunde mee. In 2019 was dat Lukas van Steijn. De hoogtepunten van de reis legde hij vast in een videoverslag.

Videoverslag Dental Clinics in Vietnam 2019

“Met een groep van acht collega’s bezochten we de weeshuizen. In het jongenshuis, waar jongens tussen de 8 en 18 jaar wonen, werden we rondgeleid door de oudsten van het huis (waarvan één inmiddels diergeneeskunde was gaan studeren). Vol trots lieten de jongens zien welke trofeeën ze hadden gewonnen met de voetbaltoernooien die ze spelen tegen teams uit andere districten in Ho Chi Minh City. Naast de gezamenlijke ruimte met trofeeën, leerboeken, piano en voetbaltafel hebben ze op het balkon een ruimte ingericht om te kunnen trainen. Ze boksen namelijk ook graag. Het is te zien dat ze het goed hebben en trots zijn op hun huis. Ook is het mooi om te zien dat deze kinderen een kans hebben gekregen en hun leven op straat is verruild voor deze weeshuizen waar ze zich in een beschermde omgeving kunnen ontwikkelen.

De behandelingen bij de kinderen voorliepen voorspoedig. Veel van de kinderen hebben al meerdere malen kennis gemaakt met de Nederlandse tandartsen. Ze zijn eraan gewend. Ook in de goed gesaneerde gebitten is dit terug te zien.” – Lukas van Steijn

Lees hier het verslag van Elsemieke van Lith van onze reis in 2018


Ook mee naar Vietnam?

Bekijk hier onze openstaande vacatures of neem gelijk contact op met onze recruiters via werken@dentalclinics.nl.