Reisverslag Vietnam 2018

In 2018 ging masterstudent tandheelkunde Elsemieke van Lith met ons mee op werkreis in Vietnam om de gebitten van ruim 150 weeskinderen te behandelen. De hoogtepunten van de reis legde ze vast in een videoverslag.

Enthousiaste groep tandartsen

Zondagavond 11 november 2018 was het dan zover: ik zou samen met een groep tandartsen van Dental Clinics vertrekken naar Vietnam om daar wees- en verstoten kinderen te helpen met het onderhouden van hun gebit. Gespannen kwam ik aan op Schiphol, waar ik mijn medereizigers ontmoette. Ik had al snel door dat ik onderdeel uit maakte van een hele enthousiaste groep tandartsen, met stuk voor stuk een hart voor de tandheelkunde.

“Het was erg leuk om te zien, dat de staat van de gebitten van de kinderen die eerdere jaren ook al tandheelkundig behandeld waren, verbeterd was.”

Videoverslag Dental Clinics in Vietnam 2018

Samenwerking met lokale praktijk

Aangekomen in Vietnam stond een druk, maar leuk programma op de planning. Wij brachten een bezoek aan de weeshuizen waar de kinderen, die later die week behandeld zouden worden, verblijven en de ‘Faculty of odonto-stomatology’ van de universiteit in Ho Chi Minh. Waar het echter allemaal om draaide was het behandelen van de kinderen uit de opvanghuizen. Om dit te kunnen doen, mochten wij gebruik maken van de ‘Westcoast International Dental Clinic’ van dr. Andrew Tsang. Hoewel we kilometers van huis waren, voelde de tandheelkunde heel dichtbij. We konden daar gebruik maken van de nieuwste apparatuur en materialen, waardoor we hoogwaardige tandheelkundige zorg aan de Vietnamese kinderen konden bieden.

Liefde en enthousiasme

Eén voor één kropen de kinderen in één van de stoelen in de praktijk. Niet alle kinderen waren het Engels machtig. De liefdevolle assistenten van dr. Andrew hielpen echter enthousiast mee om zo goede communicatie met alle kinderen mogelijk te maken. Het was erg leuk om te zien, dat de staat van de gebitten van de kinderen die eerdere jaren ook al tandheelkundig behandeld waren, verbeterd was. Verder was niet alleen ik, maar ook de tandartsen waarmee ik in Vietnam was, onder de indruk van de liefde en het enthousiasme dat wij ontvingen van de kinderen. Hoewel sommige kindjes het erg spannend vonden, kwam na een kleine traan altijd weer een brede glimlach op het gezicht. Immers, lachen is leven.


Ook mee naar Vietnam?

Bekijk hier onze openstaande vacatures of neem gelijk contact op met onze recruiters of mail naar werken@dentalclinics.nl.