Verder groeien in je vak door kennisdeling

We geloven dat we door samenwerking met onze teams meer complete en hoogwaardige tandheelkunde kunnen bieden. Om dit te bereiken delen we kennis en kunde in een veilige, plezierige en inspirerende (werk)omgeving. Door bij- en nascholing voor al onze collega’s zorgen we ervoor dat we samen blijven groeien in ons vak. Maar kennisdeling gaat verder dan alleen bij- en nascholing. Daarom is kennisdeling ook op andere manieren verweven in ons DNA.

Meebewegen in deze tijd

Doordat we in groepsverband elkaar in deze tijd niet meer fysiek kunnen treffen, hebben we onze events in een nieuw jasje gestoken. Zo ontstond er een serie webinars die onze collega’s zowel live als achteraf op een voor hen gewenst moment konden bekijken. Niet geheel ongebruikelijk, want een deel van onze bij- en nascholing wordt al langere tijd online aangeboden. De webinars bleken ook zeer waardevol tijdens de start van de coronaperiode. Via deze weg konden we elkaar up to date konden houden over de laatste ontwikkelingen rondom een veilige praktijk.

Ruime keuze voor elke collega

Omdat elke collega binnen zijn of haar vakgebied zichzelf moet kunnen blijven ontwikkelen, zijn alle (bij- en nascholing) events op maat gemaakt voor elke functie of interessegebied. Al zijn er ook trainingen specifiek voor het hele team.

Bij- en nascholing

Bij Dental Clinics heb je de mogelijkheid tot het volgen van allerlei geaccrediteerde opleidingen en klinische of operationele trainingen, zowel intern als extern.

  • Klinische avonden met thema’s als ‘Antibiotica en pijnstilling in de tandheelkundige praktijk’ en ‘Gewoon Gaaf’
  • (Online) nascholing röntgen voor tandartsassistenten
  • Opleidingen tot (paro) preventie-assistent via Edin
  • Interne cursussen: Gastvrijheidstraining, online FeedbacktrainingMotiverende Gespreksvoering
  • Tandarts-directeuren opleiding: een intensieve en unieke opleiding van één jaar waardoor je wordt klaargestoomd als tandarts-directeur.

Van offline trainingen naar online events

TopMondzorg Congres 2019

Het jaarlijkse TopMondzorg Congres hebben we helaas moeten uitstellen, maar door de flexibele aard van online events hebben we in korte tijd alsnog veel onderwerpen op de agenda kunnen zetten:

  • Veilige praktijk voor, tijdens en na de Coronaperiode
  • ‘Vormgeving’ en ‘Materiaalkeuze’ in samenwerking met Excent
  • Kennismaken met de nieuwe richtlijn parodontologie
  • Richtlijn Mondzorg voor Jeugdigen – Diagnostiek, Preventie en Behandeling incl. een update Gewoon Gaaf/NOCTP

Dit najaar gaan we o.a. dieper in op de Richtlijn Parodontale Screening, Diagnostiek en Behandeling in de Algemene Praktijk en PPS voor tandartsassistenten.

 

Intercollegiale visitatie

Dental Clinics Visitatieprogramma

Het Dental Clinics visitatiemodel is een intercollegiale activiteit waarbij beroepsgenoten een kijkje bij elkaar in de keuken nemen. Intercollegiale visitatie is een onderdeel van het kwaliteitsbeleid van Dental Clinics. Het is een instrument om te reflecteren op je eigen professionele handelen. Het versterkt het kwaliteitsdenken en kan helpen aan te zetten tot ontwikkeling en verbetering.

Samen de lat hoger leggen

Een andere vorm om samen te blijven ontwikkelen is door het participeren in één van de Dental Clinics Kwaliteitscommissies. Hierin proberen wij met elkaar op landelijk gebied verbeteringen door te voeren voor de praktijken van Dental Clinics om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Een mooie manier om impact te hebben dat verder gaat dan de eigen praktijk en bovendien ontwikkel je jezelf ook op andere vlakken binnen het vak.

 

Meer weten over de ontwikkelingsmogelijkheden?

Wij maken graag kennis met jou om te horen hoe jij bij ons wilt groeien in je vak. Je kiest immers niet zomaar voor een praktijk. Door zelf onze werkwijze te ervaren en de sfeer in het team te proeven, leer je ons pas echt kennen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je graag meer.