(Paro-)Preventieassistent

(Paro-)preventieassistent

Als (paro-)preventieassistent ben je gespecialiseerd in parodontale zorg en preventieve behandelingen. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheid is het ondersteunen van patiënten bij het behouden van een goede mondgezondheid en het voorkomen van tandvleesaandoeningen, zoals gingivitis en parodontitis.

In onze praktijken werken tandartsen met verschillende specialismen of aandachtsgebieden samen met andere mondzorgprofessionals, zoals mondhygiënisten en (paro-) preventieassistenten, aan de zorg voor de patiënt. Hierbij worden ze ondersteund door tandartsassistenten, sterilisatieassistenten, receptiemedewerkers en officemanagers. Door het werken in dit teamconcept kunnen wij patiënten zo veel mogelijk binnen de voor hen vertrouwde omgeving behandelen.

Wil jij als paro-preventieassistent of preventieassistent aan de slag in dit teamconcept? Klik op de buttons hieronder om onze vacatures te bekijken.

Bekijk paro-preventieassistent vacatures

Bekijk preventieassistent vacatures

Liever eerst meer te weten komen over (paro) preventie bij Dental Clinics? Lees dan snel verder.

Wat doet een (paro-)preventieassistent bij Dental Clinics?

Als (paro) preventie-assistent:

  • Voer je in opdracht van de tandarts of mondhygiënist zelfstandig preventieve behandelingen uit;
  • Geef je patiënten uitgebreide uitleg over mondhygiëne, zoals het voorkomen van ontstoken tandvlees, poetsinstructies en tips en adviezen om mondhygiëne te verbeteren;
  • Adviseer je, samen met de tandarts of mondhygiënist, over vervolgstappen op basis van de mondgezondheid van de patiënt;
  • Werk je nauw samen met het team van tandartsen en mondhygiënisten om de algehele mondgezondheid van de patiënten te verbeteren.

Focus op kwaliteit

Ons kwaliteitsteam werkt structureel aan jouw ondersteuning in de kwaliteit van de zorg die jij levert. En dat merk je op de werkvloer! De hygiëne en de veiligheid in de praktijk zijn uitstekend geregeld.
En last but not least… het vakgebied is volop in ontwikkeling. Dankzij geaccrediteerde bij- en nascholing voor al onze medewerkers zorgen we er voor dat we altijd blijven groeien in ons werk. Door deze continue focus op kwaliteit en optimale ondersteuning kunnen we onze patiënten de beste tandheelkundige zorg bieden.

Lees ook de verhalen van:

Werkdag van Preventie- en tandartsassistent JessieDe werkdag van preventie- en tandartsassistent Jessie

“Ik werk hier met vijf verschillende tandartsen en dat vind ik erg prettig. Na een tijdje weet je wat iedereen nodig heeft en heb je aan een half woord al genoeg om efficiënt samen te werken.”

Lees het hele verhaal van Jessie

tandartsassistent Dental Clinics - Dental Clinics Ridderkerk | werkdag paro preventie- en tandartsassistentDe werkdag van paro-preventie- en tandartsassistent Wendy

“De afwisseling tussen de twee functies en het omgaan met de patiënten vind ik heel leuk. Soms ben je voor een patiënt ook meer dan alleen een behandelaar.”

Lees het hele verhaal van Wendy

Op zoek naar een leuke (paro-)preventieassistent vacature?

Wij maken graag kennis met jou om de mogelijkheden te bespreken. Bekijk onze openstaande paro-preventieassistent vacatures en preventieassistent vacatures.