De ervaring van tandartsassistent Wim

“De agenda geeft aan welke behandelingen er komen, maar de mensen in de stoel maken het verschil.”

Wim Dam werkt als tandartsassistent bij Dental Clinics Zwolle. Ondanks dat de agenda bepaalt hoe de dag er grotendeels uit komt te zien, is het toch iedere dag een verrassing wat er gaat gebeuren. Dat komt omdat de patiënt het verschil maakt en dat maakt Wim’s werk nu juist zo leuk.

Leukste patiëntervaring

“Ik vind het altijd leuk om de patiënt uit de wachtruimte op te halen. Dit is vaak het eerste contact voor mij. Dus wanneer de oordopjes uit de oren van de jongedame gaan, vraag ik welk nummer er door haar trommelvlies naar binnen galmt. Vervolgens zingen we samen even een zinnetje. Dat is toch een heel ontspannen begin van de behandeling?”

Het leukste aan het vak

“Ook al is over het algemeen aan de agenda te zien hoe de dag eruit gaat zien, toch is het altijd een verrassing wat er staat te gebeuren. De agenda geeft aan welke behandelingen er komen, maar de mensen in de stoel maken het verschil. Iemand waarvan het zelfvertrouwen is gegroeid door een esthetische behandeling of de angstige patiënt die opgelucht is omdat het toch allemaal wel meeviel door de prettige begeleiding van behandelaar en assistent: daar doe ik het voor!”

9+-ervaring

“9+ vind ik de patiënt altijd met een glimlach op het gezicht de kamer binnen laten komen. Eventueel de patiënt op zijn/haar gemak stellen en samen met de behandelaar een prettige en vakkundige behandeling uitvoeren. En wat ook belangrijk is: verlies vooral na de behandeling de persoonlijke aandacht niet uit het oog.”

Zelf aan de slag bij Dental Clinics?

Wil jij net als Wim deel uitmaken van een team waar de patiënt centraal én werkplezier centraal staat? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste tandartsassistenten. Bekijk hier onze openstaande vacatures.