Tandartsassistent

Werken bij Dental Clinics als tandartsassistent

Bij Dental Clinics gaan we samen voor de beste mondzorg voor onze patiënten. Het is voor ons belangrijk dat iedere patiënt zich goed voelt en met een onbezorgde en stralende lach onze praktijken verlaat. Onze tandartsassistenten zijn daarbij onmisbaar. Dankzij hen kan de tandarts de behandelingen zo goed mogelijk uitvoeren.

Wil je als tandartsassistent aan de slag bij Dental Clinics? Klik dan op de button hieronder om onze vacatures te bekijken. Liever eerst meer informatie? Lees op deze pagina alles over werken als tandartsassistent bij Dental Clinics.

Bekijk onze vacatures

Rozan Salih vertelt over haar werk als tandartsassistent bij Dental Clinics

“Je probeert een paar stappen vooruit te denken, zodat je weet wat de tandarts nodig heeft.” – Rozan Salih

Laatste tandartsassistent vacatures


Bekijk alle tandartsassistent vacatures →

 

Wat doet een tandartsassistent bij Dental Clinics?

Iedere dag zetten onze teams zich in om de beste mondzorg te bieden aan onze patiënten. Deze teams bestaan uit verschillende mondzorgprofessionals als tandartsen, mondhygiënisten en (paro) preventie-assistenten. Onze tandartsassistenten spelen een cruciale rol binnen dit teamconcept. Als tandartsassistent:

  • Werk je nauw samen met de tandarts en andere teamleden om te zorgen dat het tandheelkundige proces soepel verloopt;
  • Heb je verschillende verantwoordelijkheden, van het klaarzetten en aangeven van benodigde instrumenten tot het maken van röntgenfoto’s;
  • Ben je het aanspreekpunt voor onze patiënten. Je weet precies hoe je mensen een warm welkom en een veilig gevoel geeft, zowel voor als tijdens de behandeling.

Bij Dental Clinics kun je zowel als startende als ervaren tandartsassistent aan de slag. Onze starters krijgen al snel de kans en het vertrouwen om zelfstandig te assisteren bij behandelingen en controles, terwijl we tegelijkertijd goede begeleiding bieden. Voor ervaren assistenten bestaan verschillende mogelijkheden om door te leren, zoals bijvoorbeeld het volgen van een opleiding tot (paro) preventie-assistent. Ook kunnen zij de rol van mentor op zich nemen en studenten en startende tandartsassistenten begeleiden.

Wil jij aan de slag in dit teamconcept? Neem een kijkje bij onze tandartsassistent vacatures, of stuur een open sollicitatie.

Heb je geen tandheelkundige ervaring of opleiding, maar lijkt het je leuk om te werken als tandartsassistent? Bekijk dan de mogelijkheden om via een opleidingstraject aan de slag te gaan.


Lees ook de verhalen van onze collega’s:

 

 

“Ik vind mijn collega’s ontzettend leuk en behulpzaam. Er wordt  gelachen met elkaar, er heerst een vrije sfeer en we organiseren uitjes met de praktijk.”


Lees het hele verhaal van Marjolein

 

 

“Ik vind het belangrijk dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Daarom vind ik het leuk om mijn kennis en ervaring te gebruiken om nieuwe tandartsassistenten op te leiden.”


Lees het hele verhaal van Monica

Nieuwsgierig naar nog meer verhalen van collega’s? Je vindt ze hier! 


 

Tandartsassistent Monica in een behandelkamer bij de stoel

Wil je een keer vrijblijvend meelopen bij één van onze praktijken?

Spreekt ons teamconcept je aan? Kom dan vooral eens langs voor een nadere kennismaking. Het is daarnaast geen enkel probleem om vrijblijvend een dagdeel mee te lopen in één van onze praktijken. Je kiest immers niet zomaar voor een praktijk. Door zelf de werkwijze te ervaren en de sfeer in het team te proeven, leer je ons pas echt kennen.

Op zoek naar de perfecte vacature?

Wij maken graag kennis met jou om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk onze vacatures