7 vragen aan Farhad

Mondhygiënist Farhad“We werken hier volgens een bepaalde methodiek waarbij je als het ware kan afvinken wat je gedaan hebt. Je minimaliseert de kans op fouten”

Farhad Rasuli is werkzaam als mondhygiënist bij Dental Clinics Den Haag op twee locaties, de Thomsonlaan en de Laan van Meerdervoort. Farhad heeft na zijn studie Mondzorgkunde in Amsterdam gekozen voor Dental Clinics vanwege de alles-onder-een-dak filosofie, het teamwork en de gestructureerde werkwijze als het gaat om kwaliteit en hygiëne.


1. Wat sprak je precies aan in Dental Clinics Den Haag?

Het feit dat ze alles onder een dak hadden: algemene tandheelkunde, implantologie, parodontologie, preventieve kaakchirurgie en mondhygiëne. Dat vond ik veel stimulerender dan een standaard solitaire tandartsenpraktijk of mondhygiënepraktijk. En ook hun focus op kwaliteit en hygiëne stond me zeer aan. Het is een organisatie die extra aandacht kan besteden aan kwaliteitsbewaking en die er voor zorgt dat elke praktijk up-to-date is volgens de laatste hygiënerichtlijnen van de overheid.

2. Wat vind je het leukste van je werk?

Ik hou van duidelijkheid. En Dental Clinics heeft een zeer gestructureerde en gedisciplineerde werkwijze. Dat vind ik prettig werken als zorgverlener, het biedt houvast. We werken hier volgens een bepaalde methodiek waarbij je als het ware kan afvinken wat je gedaan hebt. Zo voorkom je dat je dingen overslaat of dat je teveel of te weinig doet. Je minimaliseert de kans op fouten.

mondhygiënist Den Haag Bomenbuurt - mondhygiënist Dental Clinics Den Haag Thomsonlaan

3. Bij Dental Clinics werken jullie in behandelteams met een hoge kwaliteitsstandaard op het gebied van preventie & parodontale zorg. Hoe bevalt dat?

Als mondhygiënist werk je natuurlijk solo, maar je bent wel onderdeel van dit behandelteam. Samen met de parodontoloog, paropreventie-assistente, en preventieassistente hebben we regelmatig overleg en bespreken we casussen uit de praktijk. Dat is niet alleen leerzaam, maar vaak ook erg gezellig.

 4. Hoe staat het met de hygiënemaatregelen bij Dental Clinics?

Binnen Dental Clinics wordt zeer hygiënisch gewerkt volgens de laatste richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijken. Elke praktijk is daarvan op de hoogte en de officemanagers houden dat ook scherp in de gaten. Neem bijvoorbeeld de kamer. Iedereen weet welke maatregelen je moet nemen. Hoe je afzuigslangen moet doorspoelen en welke stappen je moet doen voordat je überhaupt een patiënt kunt binnen halen. Ook tijdens en na de behandeling weet je precies wat je moet doen en dat geldt ook voor de afsluiting aan het eind van de dag.
Soms komt iemand van team kwaliteit langs om te kijken of alles goed gaat en of ze nog kunnen helpen. Einddoel blijft gewoon de best mogelijke hygiëne.

5. Hoe is het om als man te werken in een beroep dat meestal door vrouwen wordt beoefend?

Bijzonder leuk. Zeker in het begin kreeg ik verrassende reacties omdat mensen toch vaak een vrouw verwachten. Als ze aan me vragen waarom ik voor dit beroep heb gekozen, zeg ik altijd maar dat ik het leuk vond om een studie te doen waar 90% van de studenten vrouw is. Inmiddels werk ik hier al bijna drie jaar en weten de patiënten wat ze aan me hebben. Soms is het wel een voordeel om als man mondhygiënist te zijn. Ik kan met een kwinkslag vrouwelijke patiënten op het hart drukken dat ze wat meer aandacht moeten besteden aan hun mondverzorging en van mij accepteren ze dat heel makkelijk.

Mondhygienist Farhad Den Haag

6. Wat zijn de mogelijkheden om je als mondhygiënist verder te ontwikkelen?

Je zou natuurlijk Tandheelkunde kunnen gaan studeren, maar dan ben je toch wel erg lang bezig. Maar gelukkig zijn er ook voldoende cursussen die je kan volgen, bijvoorbeeld op het gebied van implantologie, orthodontie of het werken met kinderen. Het goede aan deze cursussen is dat ze vanuit de optiek van de mondhygiënist zijn. Dus het ligt in het verlengde van je eigen studie, kennis en ervaring.

7. Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Mijn vrije tijd breng ik zoveel mogelijk door met mijn vrouw en twee dochtertjes. Daarnaast ga ik naar de sportschool en vind ik het leuk om met vrienden of collega’s af te spreken om wat te gaan eten of naar congressen te gaan. Ook lees ik veel over mijn vakgebied. Sorry, weinig spectaculair allemaal. Maar zodra ik op skydiven of diepzeeduiken ga, zal ik het zeker laten weten.


Zelf aan de slag?

Bekijk hier onze openstaande vacatures of neem gelijk contact op met onze recruiter Diane Hannink via 06 – 50 68 24 77 of werken@dentalclinics.nl.