De ervaring van Antonio

“Ik behandel patiënten zoals ik zelf behandeld zou willen worden”

Naam: Antonio Navarro Atienzar

Leeftijd: 33

Functie: Tandarts

Onze collega sinds: 2012

Werkzaam in: Zwolle en Leeuwarden


 

“Toen ik in Spanje afstudeerde als tandarts wilde ik graag in het buitenland gaan werken. Je bent jong en je wilt wat… Ik had al snel een baan in Engeland, maar zag een reclame voorbij komen van een bureau dat ze in Nederland op zoek waren naar tandartsen. Nederland trok mij als land meer aan om te gaan werken dan Engeland, dus ik besloot de stap te wagen. Het bureau dat deze Nederlandse tandartsen wierf, had een samenwerkingsverband met Dental Clinics en ik ben toen terechtgekomen bij Dental Clinics Zwolle, één van de grootste Dental Clinics praktijken in Nederland.


Waardering van patiënten

Ik vind het erg prettig om bij Dental Clinics Zwolle te werken, omdat het een grote praktijk is met veel specialisaties en heel veel fijne en gezellige collega’s. We werken conform de laatste protocollen en met kwalitatief hoogwaardig materiaal. Alles is goed geregeld en ook patiënten merken en waarderen dit. Juist in deze spannende tijden van Corona, krijgen wij heel veel leuke reacties van patiënten. Zij vinden dat alles goed en netjes geregeld is, waardoor zij ondanks alles met een zo veilig mogelijk gevoel naar de tandarts gaan.

Omdat ik mij vooral bezighoudt met chirurgie en implantologie, heb ik vaak contact met patiënten die het geen pretje vinden om naar de tandarts te gaan. Daarom vind ik het belangrijk om patiënten gerust te stellen. Dit doe ik door rust uit te stralen en patiënten zo nauwkeurig mogelijk uit te leggen wat ik ga doen. Ik behandel patiënten zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Als beginnende tandarts heb je het soms best lastig; je moet nog veel leren en patiënten moeten ook aan je wennen. Tegenwoordig vind ik het ontzettend leuk om te merken dat patiënten mij écht vertrouwen en zelf om advies komen vragen.

 

Innoveren

Per 1 april jl. ben ik lid geworden van het tandheelkundig bestuur. Het tandheelkundig bestuur binnen Dental Clinics ondersteunt praktijken bij het waarborgen en optimaliseren van de kwaliteit van de tandheelkundige zorg.  Bijvoorbeeld bij het implementeren van tandheelkundige richtlijnen en het opzetten van werk- en casuïstiekbesprekingen voor het behandelend team. Ik sta nu drie dagen aan de stoel als tandarts en 1,5 dag ben ik werkzaam als lid van het tandheelkundig bestuur. Dit zorgt voor de nodige afwisseling. Ik hoop in de toekomst mee gaan te werken aan nog meer innovaties in ons vakgebied, want blijven innoveren is een voorwaarde om onze patiënten kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige zorg te blijven bieden. Wat mij betreft zou er bijvoorbeeld meer aandacht besteed kunnen worden aan de mogelijkheden die een CBCT-scan zou kunnen bieden op het gebied van implantologie. Kortom, ambities genoeg… Ik kan in ieder geval volmondig zeggen dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.“


Wil jij dat ook?

Neem dan gauw een kijkje bij onze vacatures of neem contact op met onze recruiters, Sara Plasman of Annemarie Blaisse, werken@dentalclinics.nl.