De ervaring van Uwe

“De uitgebreide kennisuitwisseling met collega’s ervaar ik als zeer waardevol.”

Naam: Uwe Breuch

Leeftijd: 34 jaar

Collega sinds: 2018

Functie: Tandarts-directeur

Werkzaam bij: Hengelo en Nijverdal

 

 


“In juli 2018 zijn mijn vrouw, Edith, en ik terechtgekomen bij Dental Clinics. We werkten in Zwitserland en wilden graag in Nederland bij een tandartsketen aan de slag. Onze ervaring met het werken bij een tandartsketen was positief, omdat je beschikt over een groot netwerk van collega’s waarmee je kennis kunt uitwisselen. Ook de basiszaken, zoals de administratie, zijn vaak veel beter geregeld dan bij een particuliere praktijk. Daarom hebben we zelf via internet contact gezocht met Dental Clinics en inmiddels werken we hier alweer bijna twee jaar met veel plezier.

 

Kwaliteit staat voorop

Als tandarts wil ik mijn patiënten de beste tandheelkundige zorg bieden die er is. Daarom vind ik het belangrijk dat ik de ruimte en vrijheid krijg om beslissingen te nemen, die ervoor zorgen dat wij onze patiënten de beste tandheelkundige zorg kunnen blijven bieden. En gelukkig krijg ik die vrijheid bij Dental Clinics. Daarnaast ervaar ik het uitgebreide en grote netwerk van collega’s als zeer waardevol; het verbreedt je horizon. Ik doe regelmatig nieuwe inzichten op doordat je met elkaar praat en discussieert over wat kwaliteit precies inhoudt, wat er speelt in de mondzorgbranche, welke oplossingen wel en niet werken en hoe je bijvoorbeeld omgaat met medewerkers. Inzichten die je vervolgens weer kunt gebruiken in het dagelijkse reilen en zeilen van de praktijk.

Ongeduldig

Natuurlijk heeft het werken voor een grote organisatie ook een andere kant. Omdat er regelmatig meerdere personen of afdelingen betrokken zijn bij bepaalde zaken, is het soms niet voldoende duidelijk wie waar verantwoordelijk voor is. Dit kan zorgen voor verwarring en ik kan dan ook ongeduldig worden, omdat ik alles juist zo snel mogelijk wil oplossen. Als tandarts ben je ervoor opgeleid om dingen zo snel mogelijk op te lossen en het voelt dan wel tegenstrijdig dat sommige zaken helaas toch iets langer duren dan je zou willen.

 

Van tandartsen voor tandartsen

Ik vind Dental Clinics een prettige werkgever om voor te werken. Het is een goed georganiseerde organisatie die de juiste balans weet te vinden tussen kwaliteits- en omzetdoelstellingen. Het motto ‘van tandartsen voor tandartsen’ blijft voor mij heel relevant. Juist door alle kennisuitwisseling die er binnen de organisatie plaatsvindt én het uitgebreide netwerk van ervaren collega’s waarvan je veel kunt leren. Dit, in combinatie met de vrijheid die je als behandelaar krijgt om je werk zo goed mogelijk uit te voeren, maakt dat ik het heel fijn vind om bij Dental Clinics te werken.”


Wil jij dat ook?

Bekijk hier onze openstaande vacatures of neem gelijk contact op met onze recruiters Sara Plasman of Annemarie Blaisse, werken@dentalclinics.nl.