De werkdag van Karin

Tandartsassistent Dental Clinics Rotterdam Berglustlaan“Dierbaar is als patiënten die erg bang zijn, na de behandeling zeggen: ‘Ik wil de volgende keer weer bij jullie’. Ik ben dan trots op ons hele team.”

Karin Lankreijer-Vissers werkt vier dagen in de week bij Dental Clinics Pijnacker en Dental Clinics Rotterdam Berglustlaan. Naast haar werkzaamheden als tandartsassistent, werkt ze in de omloop en tref je haar af en toe ook achter de balie.


Tip van een patiënt

In maart 2017 ben ik bij Dental Clinics Nootdorp begonnen als leerling tandartsassistent. Via de LOI heb ik de opleiding gevolgd. Van een vriendin, die patiënt is bij Dental Clinics, hoorde ik dat het werken bij Dental Clinics zo gestructureerd is. Dat sprak mij wel aan en het leek mij goed om in zo’n praktijk het vak te leren. Ook alle collega’s waren erop gericht om mij het vak te leren. Geweldig! Door de goede structuur waren er al veel leerlingen opgeleidt. Inmiddels werk ik als assistent bij twee Dental Clinics praktijken. Met leuke, lieve en hardwerkende collega’s. De sfeer is gezellig en we gaan regelmatig uit eten met de assistentes.

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

Het ligt eraan in welke praktijk ik werk en welke dag het is. Ik werk één vaste dag als omloop. Drie dagen per week werk ik aan de stoel. Ook val ik regelmatig in achter de balie. De afwisseling is erg leuk en houd je alert. Op de sterilisatie of aan de balie is het erg leuk, omdat daar veel disciplines samen komen. Zo zie je pas hoe complex een tandartsenpraktijk vandaag de dag is. Het werken met richtlijnen en protocollen geeft houvast en helderheid.

Opleiding

Ik kreeg de mogelijkheid om de opleiding tot preventie-assistent te doen bij Edin en hoop februari 2020 af te ronden met een examen. Eén middag in de week loop ik nu met een preventie-assistent mee voor mijn opleiding. Vanaf januari 2020 draai ik mijn eigen agenda, 1 avond en 1 middag. Ik ben blij met deze kans.
Dental Clinics heeft een geweldig aanbod aan scholing. Mooi om collega’s weer eens buiten de praktijk te zien bij een scholing. En… altijd zeer goed geregeld!

Leukste Dental Clinics herinnering

In het algemeen vind ik het fijn dat de collega’s zoveel zorg voor elkaar hebben. Als je benodigdheden mist voor een behandeling, krijg je zoveel medewerking. Een andere mooie herinnering: het moment dat een collega zijn verjaardag vierde met iets lekkers voor bij de koffie, de tandarts daar ook lekker van smulde en vervolgens naar de behandelkamer ging. Daar zag een patiënt nog wat chocolade aan de mond van de tandarts en zei verontwaardigd: ‘Snoepen is niet goed voor je gebit!’.

Wat is jouw meest bijzondere ervaring met een patiënt?

Dierbaar is als patiënten die erg bang zijn, na de behandeling zeggen: ‘Ik wil de volgende keer weer bij jullie’. Ik ben dan trots op ons hele team.

Als je op een verjaardagsvisite zou vertellen over Dental Clinics als werkgever, wat zou je dan vertellen?

Dat werken met protocollen en richtlijnen erg prettig is. Voor mij als werknemer, maar zeker ook voor de patiënt. Dental Clinics doet erg veel aan bijscholing en veiligheid voor zowel het personeel als de patiënten. Zo is er bijvoorbeeld een team van medewerkers die de kwaliteit bewaakt. Maar vooral dat het heel erg gezellig is. Loop zelf eens binnen voor een mooie lach!


Zelf aan de slag?

Bekijk hier onze openstaande vacatures of neem gelijk contact op met onze recruiter Diane Hannink via 06 – 50 68 24 77 of werken@dentalclinics.nl.