De ervaring van Jamila

“Ik kan elke mondhygiënist aanbevelen om bij Dental Clinics te werken”

Mondhygiënist Jamila

Naam: Jamila Karim

Leeftijd: 37

Beroep: mondhygiënist

Onze collega sinds: mei 2016

Werkzaam in: Bilthoven


Werken en studeren

Na mijn afstuderen als mondhygiënist aan de Hogeschool van Utrecht in 2002, ben ik parttime gaan werken bij een solopraktijk in Utrecht. Daar heb ik zo’n tien jaar gewerkt. In die tijd ben ik afgestudeerd als kindertandverzorgende aan het UMC St. Radboud in Nijmegen (2005) en heb ik mijn bachelor in de mondzorgkunde gehaald (2008). Ook heb ik veel andere cursussen op het gebied van tandheelkunde gevolgd. Na 10 jaar wilde ik wat anders en kwam ik bij een grotere praktijk in Zeist terecht. Daar werk ik nu nog steeds. Parttime, 3 dagen in de week.

Ook eens kijken in een andere praktijk

Het afgelopen jaar wilde ik toch meer gaan doen. Ik had de keuze om fulltime bij mijn huidige werkgever te gaan werken, maar ik had eigenlijk behoefte aan wat extra afwisseling. Ik heb Rovidam gebeld met de vraag of ze een vacature voor een parttime mondhygiënist in de buurt van Utrecht hadden. Zij brachten me toen in contact met Dental Clinics Bilthoven.

Een goede klik

Tijdens het gesprek in Bilthoven voelde ik een goede klik en had ik een top gevoel over de cursussen die aangeboden werden. Ook sprak het werken met verschillende disciplines mij erg aan. De klik was gelukkig wederzijds en ik kon er terecht voor anderhalve dag in de week. Ik werk nu één vaste dag en om de week op vrijdag. Het feit dat ik het kan combineren met mijn andere werkzaamheden als mondhygiënist vind ik ideaal.

De patiënt staat centraal

Ik ben erg blij met mijn werk bij Dental Clinics. Eén van de grote voordelen is dat er collega’s zijn die de randzaken regelen voor het behandeld personeel. Uit ervaring weet ik dat er nog wel eens dingen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van administratie, waar je zelf achteraan moet. Bij Dental Clinics gaat de officemanager er achteraan en dan weet je dat het goed komt. Ik kan me daardoor op mijn werk en dus op de patiënt richten. Die krijgt op deze manier kwalitatief de beste zorg.

Paroprotocol schept duidelijkheid

Wat ik ook prettig vind bij Dental Clinics is de omarming van het paroprotocol. Voor mij betekent het dat ik ‘evidence based’ kan werken. Je weet dat alles goed gecontroleerd en onderzocht is. Het is een leidraad. Het zorgt voor helderheid en geeft me een goede focus op mijn eigen werkzaamheden. Ook de patiënt is gebaat bij duidelijkheid en transparantie van de parodontologie, richtlijnen en tarieven.

De voordelen van teamwork

Bij Dental Clinics ben je als mondhygiënist de spil van het paro-team. Het werken binnen een team is erg leuk, omdat je met verschillende disciplines samenwerkt. Dit zorgt voor korte lijnen en goed overleg met betrekking tot de zorg van de patiënt. Het werkt ook zeer efficiënt. Een ander aspect van het werken in een team is dat je leuke collega’s hebt die voor gezelligheid zorgen. Ook kun je veel van elkaar leren. Zo heb ik hier laatst met een implantoloog meegekeken. Gewoon om extra kennis op te doen.

Jezelf blijven ontwikkelen

Bij Dental Clinics heb je voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat vind ik belangrijk. Je moet up-to-date blijven. Het mooie is: je kunt heel veel cursussen online doen. Gewoon thuis achter je computer, in je eigen tempo. Zo heb ik onlangs een opfriscursus Röntgenologie gedaan. Je bent dan weer helemaal bij en je leert ook altijd weer nieuwe dingen.

Ik kan elke mondhygiënist aanbevelen om bij Dental Clinics te gaan werken. Je doet het werk waarvoor je gestudeerd hebt, op een hoog niveau. Het is uitdagend en je blijft up-to-date. Je gebruikt de modernste apparatuur en je werkt samen met heel veel leuke collega’s.


Zelf aan de slag?

Bekijk hier onze openstaande vacatures of neem gelijk contact op met onze recruiters Sara Plasman of Annemarie Blaisse, werken@dentalclinics.nl.