De ervaring van Ismaël

“De nadruk op kwaliteit en kwaliteitsborging zit tot in de kern van de organisatie”

Tandarts-directeur Ismaël

Naam: Ismaël el Youbari

Leeftijd: 33 jaar

Beroep: tandarts-directeur

Onze collega sinds: 2016

Werkzaam in: Koog aan de Zaan


Van tandarts naar tandarts-directeur

Ismaël el Youbari is ruim zeven jaar werkzaam als tandarts in Koog aan de Zaan. Het werken aan de stoel combineerde hij met de functie van praktijkmanager. Nadat de praktijk ruim een jaar geleden werd samengevoegd met Dental Clinics was het niet meer dan logisch dat Ismaël de tandarts-directeur zou worden. Inmiddels stuurt hij als tandarts-directeur een team aan van 20 mensen.

Betere taakverdeling

Ismaël: “Het grote voordeel van de samenwerking met Dental Clinics is dat ik niet meer alles zelf hoef te doen. In de tijd dat ik het werken als tandarts combineerde met de rol van praktijkmanager waren de taken erg versnipperd. Naast de behandeling van de patiënten was ik ook verantwoordelijk voor de marketing, sollicitaties, klachtenafhandeling en roosters. Bovendien was ik aanspreekpunt voor de andere tandartsen. Nadat we ons hebben aangesloten bij Dental Clinics is er een hoop verbeterd. Er is een officemanager die heel veel administratieve taken van me heeft overgenomen. Daarnaast is er met de regio praktijkmanager ook een directe link met het servicecenter. Ik blijf natuurlijk eindverantwoordelijk, maar heb nu mijn handen én hoofd vrij voor de patiënten en het aansturen van mijn team.”

Positief verrast door Dental Clinics

“Voor onze samenwerking had ik natuurlijk wel eens van Dental Clinics gehoord. Ik moet zeggen dat Dental Clinics me positief heeft verrast. Met name vanwege de nadruk op kwaliteit en kwaliteitsborging. Dat zit tot in de kern van de organisatie. Vaak hoor je over grote samenwerkingsorganisaties dat het voornamelijk gaat om geld verdienen. Maar bij Dental Clinics draait het echt om de kwaliteit van de zorg. De kwaliteit staat bij alles wat we doen voorop. Bij elke beslissing die we nemen redeneren we vanuit het resultaat voor de patiënt. Van het maken van een vulling tot aan kwaliteitsrichtlijnen voor infectiepreventie.”

Werken als tandarts-directeur

Dental Clinics Koog aan de Zaan tandartsIsmaël vertelt enthousiast over zijn rol als tandarts-directeur. “Deze functie bevalt me goed. We hebben een relatief klein team met vijf behandelkamers en ongeveer twintig collega’s. De hiërarchie is vlak, het is belangrijk om continu het teamgevoel te stimuleren. Daar stop ik veel tijd in. Ik neem elk probleem serieus, hoe groot of klein het ook is. Naast de reguliere werkzaamheden geef ik mijn medewerkers ook andere verantwoordelijkheden, zodat iedereen zich betrokken voelt bij de praktijk. Het werk als tandarts-directeur vraagt veel van je, maar geeft ook voldoening.”

Verbondenheid met andere praktijken

“Ook al zien we collega’s uit andere regio’s niet vaak, er is wel een verbondenheid tussen de praktijken en tandarts-directeuren. Ik vind het mooi dat Dental Clinics hier veel energie in steekt. Zo is er een jaarlijks weekend waar alle tandarts-directeuren naartoe gaan. Dit is een weekend met een inhoudelijk programma, lezingen en presentaties. We delen ervaringen uit en hebben een gezellige tijd met elkaar.”


Interesse om aan de slag te gaan als tandarts-directeur?

Onze missie is om onze patiënten een onbezorgde en stralende lach te bezorgen. Want lachen is leven! Wil jij ons hierbij helpen? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze recruiters, Zij vertellen je graag meer over het leidinggeven aan een eigen praktijk.