De ervaring van Maryse

“We zijn een zelfsturend team en Dental Clinics is onze betrouwbare back-up”

Tandarts-directeur Maryse

Naam: Maryse Janssen

Leeftijd: 36 jaar

Afgestudeerd: juni 2007

Beroep: tandarts-directeur

Werkzaam in: Voorthuizen

 

 


Van de Randstad naar de provincie

Dental Clinics VoorthuizenRuim drie jaar geleden verruilde ik de Randstad voor ‘de provincie’. Ik verhuisde van Amsterdam naar Baarn en ging aan de slag als tandarts in Voorthuizen. Toen ik aan de slag ging had de tandarts – een solist – zijn praktijk net verkocht aan DGI Tandartsen. Ik startte met drie collega’s en iedereen stond een paar dagen aan de stoel. Er was niet echt een groepsgevoel en niet alles in de praktijk verliep op rolletjes. Na verloop van tijd ben ik met zwangerschapsverlof gegaan en toen ik in september 2016 terugkwam, was de praktijk overgenomen door Dental Clinics. Vanaf dat moment is er veel meer structuur gekomen.

Aanbod om tandarts-directeur te worden

Toen ik in september 2016 mijn werk aan de stoel hervatte, werd mij gevraagd of ik tandarts-directeur wilde worden. Die uitnodiging kwam op het juiste moment. Ik was na tien jaar aan de stoel op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik vind het leuk om mensen enthousiast te maken en te werken aan het saamhorigheidsgevoel. De rol als tandarts-directeur is voor mij echt nieuw. Het geeft een nieuwe dimensie aan je werkdag: niet alleen aan de stoel staan, maar ook dingen ernaast doen. Meedenken over de groei, hoe kunnen we de processen nog vloeiender laten verlopen? Ik ben nog maar een goed half jaar bezig, de praktijk staat op poten en het moet natuurlijk nog verder groeien en bloeien.

Samenwerking met Dental Clinics

tandarts Voorthuizen - team Dental Clinics VoorthuizenDe samenwerking met Dental Clinics ervaar ik als zeer prettig. Zij zorgen ervoor dat de basis goed is. De praktijk is grondig verbouwd: de sterilisatieruimte en de kantine zijn bijvoorbeeld eindelijk twee gescheiden ruimten. En de praktijk heeft mooie nieuwe apparatuur en nieuwe stoelen. Ik vind het fijn dat ik Dental Clinics daarnaast op de achtergrond kan raadplegen. We zijn een zelfsturend team en Dental Clinics is onze betrouwbare back-up.

Werk combineren met kinderen

Hoe ik in relatief korte tijd mijn draai heb gevonden in mijn rol als tandarts-directeur én als moeder van twee jonge kinderen? Ik vind mijn vak écht leuk en denk dat ik een betere tandarts en moeder ben als ik plezier uit mijn werk haal en thuis bewust bezig kan zijn. Ik werk drie dagen aan de stoel en ben gemiddeld een halve dag per week kwijt aan de zaken die erbij komen. Die drie dagen sta ik echt aan de stoel. Ik wil om vijf uur thuis zijn, om te eten met mijn gezin en de kinderen naar bed te doen. Een heleboel dingen, zoals telefoontjes plegen en mails beantwoorden, doe ik daarna pas. Het kost je wel energie, maar het geeft je ook veel energie terug. Dat vind ik het belangrijkste: dat de patiënt lachend de deur uit gaat. Dat je mensen weer kan laten lachen.


Interesse om aan de slag te gaan als tandarts-directeur?

We zoeken tandartsen die het een uitdaging vinden om bij ons eindverantwoordelijk te zijn voor de tandheelkundige kwaliteit en de praktijk, lees hier meer over deze functie. Wist je trouwens al dat wij een opleiding tot tandarts-directeur hebben?

Onze missie is om onze patiënten een onbezorgde en stralende lach te bezorgen. Want lachen is leven! Wil jij ons hierbij helpen? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze recruiters, Zij vertellen je graag meer over het leidinggeven aan een eigen praktijk.