De ervaring van Freek

“Wat ik hier ook geweldig vind, is de apparatuur op de werkplek”

Startende tandarts Freek

Naam: Freek Gols Linthorst

Leeftijd: 26 jaar

Afgestudeerd: december 2016

Beroep: tandarts

Onze collega sinds: december 2016

Werkzaam in: Veenendaal


Al voor mijn afstuderen aan het werk

Ik ben via een oud-studiegenoot bij Dental Clinics terechtgekomen. Hij was coassistent en attendeerde me erop dat ik voor mijn afstuderen onder begeleiding bij Dental Clinics kon gaan werken. Dat sprak me wel aan. Als student kon ik zo extra werkervaring opdoen en ook meteen wat geld verdienen. Met het oog op de wintersportplannen die ik had, was dat mooi meegenomen. Bovendien kende ik Dental Clinics al via een eerdere stage en dat was me toen goed bevallen. Lang verhaal kort: ik heb contact met ze opgenomen en werd aangenomen.

tandarts Veenendaal west - interieur Dental Clinics Veenendaal de ReedeDe eerste meters  

Na mijn afstuderen ben ik bij Dental Clinics Veenendaal de Reede gebleven. Ik werk hier nu minimaal twee dagen per week als zelfstandig professional op basis van overeenkomst van opdracht.
Mijn start verliep hier heel soepel. Ik had natuurlijk het voordeel dat ik al voor ze had gewerkt. Ik werd meteen ingepland, maar kon het rustig opbouwen. Ik kreeg nog geen heel ingewikkelde casussen op mijn bord. In de eerste twee maanden zaten er nog wel wat gaten in mijn agenda, maar inmiddels staat die goed vol.

Naadloze overgang

Die naadloze overgang is ook te danken aan het feit dat de studie Tandheelkunde gewoon een erg goede beroepsopleiding is. Het grote verschil is het tempo. Op de universiteit krijg je maximaal drie patiënten per dagdeel, hier in de praktijk is dat wel even anders. Toch heb ik geen moment het gevoel gehad dat ik tijd tekort kwam. Er is genoeg ruimte voor contact met de patiënt en ik ervaar geen onaangenaam hoge werkdruk.
Natuurlijk is het in het begin altijd even wennen. Nieuwe apparatuur, de stoelen, de materialen waarmee wordt gewerkt. Er werd hier bijvoorbeeld met een ander composiet gewerkt dan ik gewend was. Inmiddels is dat op mijn verzoek aangepast. Daar doen ze niet moeilijk over. Je moet werken met de materialen die jij prettig vindt.

Taken delegeren

Mijn werkdag bij Dental Clinics begint om 08:00 uur. Ik zorg dat ik er een half uur van tevoren ben om even rustig koffie te drinken en in te lezen. De handelingen die ik het regelmatigst uitvoer zijn controles, vullingen en extracties, gevolgd door wortelkanaalbehandelingen, kronen en prothesewerk.
tandarts Veenendaal west - team Dental Clinics Veenendaal de ReedeHet team hier is gezellig en bestaat uit drie tandartsen, een tandheelkundestudent en twee mondhygiënisten. Het is prettig om in teamverband te werken en taken te delegeren. Zo krijgt de patiënt de aandacht die hij verdient, bijvoorbeeld tijdens een gebitsreiniging (30 minuten bij de mondhygiënist in plaats van “even snel” 5 minuten tijdens de controle bij de tandarts).
Inmiddels draai ik volop mee. Het is hier ‘kneiterdruk’ en er wordt stevig door gebuffeld. Ik heb nu vijf weken vooruit een mooie, volle agenda.

Administratie

In principe hoef je je bij Dental Clinics niet druk te maken om administratieve zaken. Veel tandartsen vinden dat erg prettig. Voor mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit. Als zelfstandig professional ben ik gewend om alles bij te houden. Ik doe elke dag na mijn werk een half uurtje administratie en dan ben ik klaar.

Doen waar je achter staat

Wat ik inmiddels heb geleerd, is dat je altijd relaxed moet blijven. Je moet geen handelingen uitvoeren waar je niet achter staat en zo voorspelbaar mogelijk werken. Stel ik krijg een patiënt met een afgebroken kies waarvan ik denk dat die op termijn niet meer te redden is, omdat ik geen basis heb om op te bouwen. Dan bespreek ik met hem de opties die er zijn. Als de patiënt dan toch per se de kies wil behouden, dan ga ik daar niet in mee. Want als na twee jaar zo’n ‘herstelde’ kies het dan toch begeeft, dan kijken ze jou erop aan. Bij een slecht gevoel; niet doen!

Ruimte voor promotieonderzoek

Bij Dental Clinics heb ik de ruimte om mezelf verder te ontwikkelen. Dit voorjaar begin ik met een promotieonderzoek over implantologie en dit jaar begin ik ook zelf met het leren implanteren. Dit alles is goed te combineren met mijn werkzaamheden voor Dental Clinics.

tandarts Veenendaal west - interieur Dental Clinics Veenendaal de ReedeFocus op het klinische gedeelte

Het goede van Dental Clinics is dat je je tijdens je eerste meters alleen maar op het klinische gedeelte hoeft te richten. Al het andere is bijzaak en wordt voor je geregeld. Die focus is een mooie manier om snelheid en ervaring op te bouwen.
Wat ik hier ook geweldig vind, is de apparatuur op de werkplek. Ze hebben onlangs het hele pand gerenoveerd en alles is hier nieuw, strak en clean. De computers snel en modern, de stoel een dikke prima. Kortom, een perfecte werkomgeving.


Vrijblijvend meelopen of meer weten?

Wij maken graag kennis met jou om de mogelijkheden te bespreken. Bekijk onze openstaande vacatures of neem geheel vrijblijvend contact op met onze recruiters, zij vertellen je graag meer.