Werken bij Dental Clinics als preventieassistent en paro-preventieassistent

Niets is mooier dan lachend door het leven gaan. Daarom zetten we ons bij Dental Clinics dagelijks in voor een onbezorgde en stralende lach. Een gezonde mond draagt immers bij aan een goede algehele gezondheid. Onze preventieassistenten en paro-preventieassistenten zijn hierbij onmisbaar!

Wij zoeken enthousiaste preventie- en paro-preventieassistenten die onze patiënten willen helpen bij het bereiken en behouden van een goede mondgezondheid. Wil jij werken in een moderne werkomgeving waar ruimte is voor jouw individuele talenten en vaardigheden en waarin je kunt blijven groeien in je vak? Bekijk onze vacatures en maak kennis met onze collega’s!

Vacatures

Werken als preventieassistent 

Als preventieassistent ondersteun je patiënten bij de preventie van gingivitis en cariës. Zo help je hen een goede mondgezondheid te bereiken en behouden. In opdracht van de tandarts of mondhygiënist voer je preventiebehandelingen uit. Daarnaast geef je patiënten, jong en oud, tips en adviezen over het voorkomen van ontstoken tandvlees en het verbeteren van de mondgezondheid.

Bij Dental Clinics vinden wij het belangrijk dat je de ruimte krijgt om te doen waar jij gelukkig van wordt. Daarom bieden we verschillende leer- en ontwikkelmogelijkheden zodat jij kunt blijven groeien in je vak en je werk nog leuker wordt. Daarnaast werken we volgens de nieuwste technieken en met modern apparatuur. Zo werken we tijdens preventiebehandelingen met onder andere de airpolisher.  

Vind je het leuk om je werkzaamheden als preventieassistent en tandartsassistent, omloopassistent en/of baliemedewerker te combineren? Dat is in overleg met de praktijk vaak mogelijk!

 

Hoe is het om als preventieassistent te werken bij Dental Clinics? Dat vertellen onze collega’s je graag!

Preventieassistent Karin

 

 

“We wilden graag een Airflow op de praktijk. Dat is een flinke aankoop, maar binnen een grote organisatie kan dat.”

Lees het hele verhaal van Karin

Preventieassistenten Marleen en Naomi

 

 

“Het geeft voldoening als ik patiënten van hun angst af kan helpen en ervoor kan zorgen dat ze zonder zorgen in de stoel zitten. Soms zegt een patiënt: ‘volgende keer wil ik weer bij jou!’ Daar doe ik het voor!”

Lees het hele verhaal van Marleen en Naomi

Banner MondzorgPlus: onze collega's bij MondzorgPlus zijn ook op zoek naar preventieassistenten! Bekijk de vacatures.

Werken als paro-preventieassistent

Heb jij een afgeronde opleiding tot paro-preventieassistent en wil je patiënten ondersteunen bij de preventie van parodontitis en de behandeling daarvan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als paro-preventieassistent ligt de nadruk op de volwassenenzorg waarbij je je met name richt op de behandeling van de PPS2 patiënt. Indien je daarvoor opgeleid bent, zul je ook patiënten behandelen met parodontitis in een vroeg stadium.

Bij Dental Clinics vinden we het belangrijk dat met plezier hebt en houdt in je werk. Daarom krijg je bij ons de ruimte om te doen waar je gelukkig van wordt. Om te blijven groeien in je vak bieden wij verschillende leer- en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast werken we met de nieuwste technieken en moderne apparatuur. Zo werken we bij preventiebehandelingen onder andere met de airpolisher om aanslag, plaque en tandsteen te verwijderen.

 

Hoe is het om als paro-preventieassistent te werken bij Dental Clinics? Dat vertellen onze collega’s je graag!

Paro-preventieassistent Nora

 

 

 

“Wat ik iedere patiënt wil meegeven, is hoe belangrijk een gezonde mond is voor de algehele gezondheid.”

Lees het hele verhaal van Nora

Paro-preventieassistent Elsemieke

 

 

“Er zit meestal een reden achter een slechte mondgezondheid. Door vragen te stellen en begrip te tonen kan ik samen met de patiënt tot een oplossing komen.”

Lees het hele verhaal van Elsemieke

Kwaliteitsstandaarden bij Dental Clinics

Bij Dental Clinics hechten we veel waarde aan het leveren van de hoogst haalbare kwaliteit. Ons kwaliteitsteam Preventie en Parodontologie geeft ondersteuning aan al onze preventieassistenten en paro-preventieassistenten waar nodig. Tijdens jouw introductieperiode zul je opgeleid worden in de kwaliteitsstandaarden van Dental Clinics. Na deze periode is het kwaliteitsteam Preventie en Parodontologie er ook altijd voor jou om eventuele vragen te beantwoorden.

Banner: wil jij zorgen voor een stralende lach? Bekijk alle vacatures.