Onze kijk op het preventie- & paroprotocol

Zoals je weet heeft een gezond gebit alles te maken met gezond tandvlees. Onbehandelde tandvleesproblemen kunnen tot meer problemen in de mond leiden, maar ook de kans op andere gezondheidsklachten verhogen. Zo lijken mensen die voor hun 65e parodontitis ontwikkelen 45% meer kans op hart- en vaatziekten te hebben en neemt de kans op beroertes bij iemand met parodontitis toe met maar liefst 185%. Toch wordt het niet altijd even serieus genomen. Iets waar volgens ons verandering in moet komen. Want gezond begint in de mond!

Daarom werken wij volgens het protocol Parodontale Diagnostiek en Behandeling van de NVvP. In combinatie met de risicoanalyse in het Periodiek Mondonderzoek zorgt het protocol ervoor dat we op systematische wijze en volgens een vastgestelde routing parodontale problemen vroegtijdig kunnen signaleren en behandelen.

Omdat de tandartsen en mondhygiënisten tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te maken krijgen met de uitvoering van het preventie- & paroprotocol, worden zij hierin getraind. Tijdens deze training komen onder andere de structuur van het protocol en een goede planning van de parodontale behandeling aan orde. Tevens is er aandacht voor de eventuele knelpunten die bij de uitvoering van het protocol worden ervaren. Hierdoor kunnen de behandelaren het preventie- & paroprotocol correct uitvoeren en met de patiënten werken aan een zo gezond mogelijke mond.