Tandarts-directeur

Een eigen praktijk. Het ideaal van veel tandartsen. Heb jij ook die ambitie? Dan kunnen we je bij Dental Clinics snel op weg helpen. We zoeken tandartsen die het een uitdaging vinden om bij ons eindverantwoordelijk te zijn voor de tandheelkundige kwaliteit en de praktijk. Als tandarts-directeur werk je nog aan de stoel als senior tandarts, maar ben je ook verantwoordelijk voor de praktijkvoering.

Leidinggeven als tandarts-directeur

 • Verantwoordelijk voor tandheelkundige zorg
  Als tandarts-directeur werk je als senior tandarts en handelt met een grote mate van zelfstandigheid als het gaat om de dagelijkse aansturing van het team en de praktijk. Je bent eindverantwoordelijk voor de tandheelkundige kwaliteit van de praktijk.
 • Ondersteuning bij praktijkvoering
  Je wordt ondersteund door een praktijkmanager. Dit betekent dat jij je volledig kunt richten op de patiënten en het team.
 • Meedenken over richting van de zorg
  Gezamenlijk bepalen we de richting van onze tandheelkundige zorg en ontwikkelen we praktijkrichtlijnen. Zo leggen we de lat steeds hoger.
 • Kennis delen met collega tandarts-directeuren
  We wisselen regelmatig kennis en ervaringen uit. Dat doen we met veel plezier en enthousiasme.
 • Nauwe samenwerking met regiomanager
  Er is regelmatig contact met de regiomanager. Daarnaast wordt de praktijk ondersteund door het servicecenter op het gebied van kwaliteit, communicatie, financiële administratie, personeelsadministratie en recruitment.

Focus op kwaliteit

Ons team Kwaliteit werkt structureel aan de ondersteuning in de kwaliteit van de zorg die jij levert. En dat merk je op de werkvloer! De hygiëne en de veiligheid in de praktijk zijn uitstekend geregeld. Dankzij geaccrediteerde bij- en nascholing voor al onze medewerkers zorgen we ervoor dat we altijd blijven groeien in ons werk. We vertalen de richtlijnen van de beroepsgroep naar praktische richtlijnen om je mee te ondersteunen. Deze vind je terug op ons intranet. Zo houd jij meer tijd over om je te richten op vakinhoudelijke ontwikkeling.

Functieomschrijving tandarts-directeur

 • Verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg in de praktijk.
 • Begeleidt, instrueert, coacht en motiveert de junior behandelaren.
 • Leidt op frequente basis het overleg met behandelaren.
 • Zorgt voor intercollegiaal overleg en bespreking van de casuïstiek binnen het behandelend team.
 • Zorgt voor een goede horizontale en verticale verwijsstructuur.
 • Ondersteunt en adviseert in de afhandeling van geëscaleerde of complexe klachten binnen de praktijk.
 • Heeft een inspirerende rol binnen het team en leidt het team door voorbeeldgedrag.

Lees ook de verhalen van onze collega’s

De ervaring van Ismaël el Youbari | Tandarts-directeur VacatureTandarts-directeur Ismaël

“Ik moet zeggen dat Dental Clinics me positief heeft verrast. Met name vanwege de nadruk op kwaliteit en kwaliteitsborging.”

Lees het hele verhaal van Ismaël

Ervaring van Tandarts-Directeur Alain | VacatureTandarts-directeur Alain

“We waren hier al best veel bezig met de vigerende richtlijnen. Maar het blijkt onder de vlag van Dental Clinics echt nog beter te kunnen. Dat past bij mijn drang naar perfectie”

Lees het hele verhaal van Alain

Nieuwsgierig naar nog meer verhalen van collega’s? Je vindt hier meer tandarts-directeur verhalen! 


Opleiding tot tandarts-directeur

Een eigen praktijk leiden vraagt meer van je dan alleen een goede tandarts zijn. Kwaliteiten als leiderschap, coachen en communicatie zijn hierbij onmisbaar. Lijkt zo’n functie jou wel wat en wil je graag weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Bij Dental Clinics leren we je middels ons opleidingsprogramma alles wat je moet weten. Lees hier meer over de opleiding.

Interesse om aan de slag te gaan als tandarts-directeur?

Onze missie is om onze patiënten een onbezorgde en stralende lach te bezorgen. Want een gezonde mond draagt bij aan een goede algehele gezondheid. Wil jij ons hierbij helpen? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze recruiters, Zij vertellen je graag meer over het leidinggeven aan een eigen praktijk.