Werken als tandarts-directeur

tandarts-directeur VoorthuizenEen eigen praktijk. Het ideaal van veel tandartsen. Heb jij ook die ambitie? Dan kunnen we je bij Dental Clinics snel op weg helpen. We zoeken tandartsen die het een uitdaging vinden om bij ons eindverantwoordelijk te zijn voor de tandheelkundige kwaliteit en de praktijk.

tandarts-directeur Maryse JanssenTandarts-directeur Maryse Janssen: ‘Ik was toe aan een nieuwe uitdaging’

Maryse Janssen, 36 jaar, verruilde ruim drie jaar geleden de randstad voor ‘de provincie’. Nu is ze werkzaam als tandarts-directeur bij Dental Clinics Voorthuizen. Meer

Leidinggeven als tandarts-directeur

Verantwoordelijk voor tandheelkundige zorg
Als tandarts-directeur werk je als senior tandarts en handelt met een grote mate van zelfstandigheid als het gaat om de dagelijkse aansturing van het team en de praktijk. Je bent eindverantwoordelijk voor de tandheelkundige kwaliteit van de praktijk.

Ondersteuning bij praktijkvoering
Je wordt ondersteund door een praktijkmanager. Dit betekent dat jij je volledig kunt richten op de patiënten en het team.

Meedenken over richting van de zorg
Gezamenlijk bepalen we de richting van onze tandheelkundige zorg en ontwikkelen we praktijkrichtlijnen. Zo leggen we de lat steeds hoger.

Tandarts-directeur Koog aan de ZaanKennis delen met collega tandarts-directeuren
We wisselen regelmatig kennis en ervaringen uit. Dat doen we met veel plezier en enthousiasme. Lachen is leven!

Nauwe samenwerking met regio praktijkmanager
Er is regelmatig contact met de regio praktijkmanager. Daarnaast wordt de praktijk ondersteund door het service center op het gebied van kwaliteit, communicatie, financiële administratie, personeelsadministratie en recruitment.

Tandarts-directeur Ismaël el Youbari: ‘Dental Clinics heeft me positief verrast. Met name vanwege de nadruk op kwaliteit.’

Ismaël el Youbari, 33 jaar, stuurt als tandarts-directeur een team van 20 mensen aan in Koog aan de Zaan. Meer

Focus op kwaliteit

Ons team Kwaliteit werkt structureel aan de ondersteuning in de kwaliteit van de zorg die jij levert. En dat merk je op de werkvloer! De hygiëne en de veiligheid in de praktijk zijn uitstekend geregeld. Dankzij geaccrediteerde bij- en nascholing voor al onze medewerkers zorgen we ervoor dat we altijd blijven groeien in ons werk. We vertalen de richtlijnen van de beroepsgroep naar praktische richtlijnen om je mee te ondersteunen. Deze vind je terug op ons intranet. Zo houd jij meer tijd over om je te richten op vakinhoudelijke ontwikkeling.

Functieomschrijving tandarts-directeur

  • Verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg in de praktijk.
  • Begeleidt, instrueert, coacht en motiveert de junior behandelaren.
  • Leidt op frequente basis het overleg met behandelaren.
  • Zorgt voor intercollegiaal overleg en bespreking van de casuïstiek binnen het behandelend team.
  • Zorgt voor een goede horizontale en verticale verwijsstructuur.
  • Ondersteunt en adviseert in de afhandeling van geëscaleerde of complexe klachten binnen de praktijk.
  • Heeft een inspirerende rol binnen het team en leidt het team door voorbeeldgedrag.

Interesse om aan de slag te gaan als tandarts-directeur?

Onze missie is om onze patiënten een onbezorgde en stralende lach te bezorgen. Want lachen is leven! Wil jij ons hierbij helpen? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze recruiters, Zij vertellen je graag meer over het leidinggeven aan een eigen praktijk.