Over ons

Over ons

Zorg voor je lach

Voor ons gaat er niets boven een lach. Bij onze patiënten én bij onze collega’s. Bij Dental Clinics krijg je de ruimte om te doen waar jij gelukkig van wordt, zodat je met een lach naar de praktijk komt en met een goed gevoel naar huis gaat.

Werken bij Dental Clinics is teamwerk. Je vindt bij ons oprechte interesse en betrokkenheid onder collega’s. Collega’s die jou zien en waarderen als individu met je eigen talenten, skills, passies en voorkeuren. We bieden je dan ook een dynamische werkomgeving waarin je kunt blijven groeien op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Onze organisatie

Dental Clinics is een initiatief door tandartsen, voor tandartsen. Sinds de oprichting in 2007 werken wij volgens onze visie op samenwerking in de tandheelkunde: een modern teamconcept waarin alle tandheelkundige specialismen onder één dak samenwerken.

Inmiddels is Dental Clinics uitgegroeid tot een vooruitstrevende organisatie van samenwerkende tandartsgroeppraktijken. Met meer dan 120 praktijken en samen met ruim 3.000 gedreven collega’s werken we aan één ambitie: met de beste teams de hoogste kwaliteit mondzorg bieden aan ruim 700.000 patiënten. Hiervoor investeren we continu in onze mensen, organisatie, apparatuur, technieken en communicatie.


Kwaliteit

 

Van conflict naar kans

Dag in, dag uit sta jij voor jouw patiënten klaar en doe je je uiterste best om de best mogelijke tandheelkundige zorg te verlenen. Naarmate de tijd vordert zie je dat patiënten graag weer bij jou terugkomen. Maar wat doe je als de behandeling onverhoopt toch anders loopt en je in een conflict terechtkomt?

Lees het hele verhaal

Binnenkijken

Bekijk één of meer van onze Virtual Reality filmpjes en ervaar zelf hoe het er bij onze praktijken aan toe gaat. Onze collega’s van tandartsenpraktijk Veenendaal de Reede leiden je graag rond in hun praktijk en vertellen je meer over werken bij Dental Clinics.

Bekijk de VR video’s

 

Antibioticabeleid leidt tot positief IGJ rapport

Als organisatie pakken we onze verantwoordelijkheid in dit maatschappelijk relevante thema en investeren we daar ook in. We zijn dan ook trots dat de inspanningen die we het afgelopen jaar met elkaar hebben verricht, onlangs geresulteerd hebben in een positief IGJ rapport.

Lees het hele verhaal

Dental Clinics Maastricht Centrum - positief IGJ rapport

Workshop Motiverende Gespreksvoering

Als behandelaar ben je dagelijks bezig om patiënten te sturen, maar hoe zorg je er nu voor dat er een daadwerkelijke gedragsverandering plaatsvindt? Dit onderwerp stond centraal in de avondworkshop Motiverende Gespreksvoering.

Lees het hele verhaal


Samen

Betere teamsamenwerking door feedback

In de praktijk geven we elkaar dagelijks feedback, gevraagd en ongevraagd. Misschien de normaalste zaak, maar heb je er wel eens bij stilgestaan hoe jouw feedback op een ander kan overkomen? En wordt jouw feedback ook begrepen zoals je die had bedoeld?

Lees het hele verhaal

Dental Clinics Veenendaal de Vallei - tandartsgroepspraktijk

Samen sterk tegen antibioticaresistentie

Om de kennis over antibiotica te vergroten binnen ons tandheelkundig team hebben we in het voorjaar van 2018 klinische avonden georganiseerd met als onderwerp ‘Antibiotica en Pijnstilling in de tandheelkundige praktijk’.

Lees het hele verhaal

Preventie doen we samen

Op zaterdag 23 november 2019 vond het jaarlijkse TopMondzorg congres plaats voor de orthodontisten, tandartsen en mondhygiënisten van Dental Clinics, TopOrtho, Proclin en MondzorgPlus. Thema: preventie doen we samen.

Lees het hele verhaal

Opening TopMondzorg Congres 2019 - Bart van den Heuvel

Starten met Gewoon Gaaf

Toen we aan Gewoon Gaaf begonnen, hebben we binnen de praktijk gekeken wie er in het “kinderteam” zouden komen. Met deze groep hebben we regelmatig overlegd over hoe we vonden dat de zorg eruit moest komen te zien. 

Lees het hele verhaal

Groeien in je vak door kennisdeling

Door bij- en nascholing voor al onze collega’s zorgen we ervoor dat we samen blijven groeien in ons vak. Maar kennisdeling gaat verder dan alleen bij- en nascholing. Daarom is kennisdeling ook op andere manieren verweven in ons DNA.

Lees het hele verhaal


Open & betrokken

Maatschappelijk project: Vietnam

Jaarlijks gaan we met een groep tandartsen op werkreis in Vietnam om de gebitten van ruim 150 weeskinderen te behandelen. Ieder jaar vragen we ook een masterstudent tandheelkunde mee. In 2018 was dat Elsemieke van Lith. 

Lees het hele verhaal

Maatschappelijk project - Dental Clinics in Vietnam

Op stage in het buitenland

Regelmatig helpen wij studenten met het mogelijk maken van hun buitenlandstage. Zo gingen studenten onder andere naar Brazilië, Stockholm, Turijn en Indonesië. Hun ervaringen legden ze vast in onderstaande video’s. 

Lees het hele verhaal

Op stage in Turijn - Werken bij Dental Clinics

Mondgezondheid van kinderen verbeteren

Juist omdat verandering in kennis, houding en gedrag niet ophoudt buiten de deuren van de tandartspraktijk, is er bij Dental Clinics ook veel ruimte voor initiatieven buiten de praktijk om het tandartsbezoek van kinderen te stimuleren.

Lees het hele verhaal

Expeditie Tandarctica - initiatief van Dental Clinics


Plezier

Spot de Sok

Om na de vakantieperiode weer samen met een vrolijke start aan de slag te gaan, stond er op alle praktijken een nazomerse verrassing voor het hele team klaar. Als blijk van waardering voor hun harde werk, ontvingen alle collega’s namelijk twee paar unieke Dental Clinics sokken! Maar dit was niet het enige; collega’s konden aan de slag met het spotten van de sokken.

Lees het hele verhaal

Sokkenactie


Op zoek naar een leuke baan?

Natuurlijk kun je altijd even een blik werpen op onze openstaande vacatures of er een leuke functie voor je tussen zit. En wie weet, word jij straks onze nieuwe collega.