De ervaring van Parisa

“Ze was zo blij dat ik haar lach had teruggebracht”

Naam: Parisa Panahi MoghaddamHet verhaal van tandarts Parisa Panahi Moghaddam

Afgestudeerd: augustus 2017

Beroep: tandarts

Onze collega sinds: november 2017

Werkzaam in: Huizen


Goede begeleiding voor startende tandartsen

Ik ben bij Dental Clinics terecht gekomen vanwege mijn beste vriendin en haar vriend. Zij werkten allebei voor Dental Clinics en van hen hoorde ik positieve verhalen. Over dat alles er prima geregeld was en ook dat er goede begeleiding was voor startende tandartsen. Dat sprak me bijzonder aan. Met name in het laatste jaar van mijn studie – het jaar waarin je veel moeilijke behandelingen doet in relatief korte tijd – werd ik me heel erg bewust van het feit dat je als afgestudeerd tandarts helemaal onderaan begint en dat je nog veel moet leren. Een goede begeleiding is dan essentieel.

Flexibel en begripvol

Ik ben in augustus 2017 afgestudeerd en half november begonnen bij Dental Clinics Huizen. Twee weken voor de afgesproken datum dat ik zou beginnen, kregen we te horen dat mijn vriend een grote operatie moest ondergaan in mijn tweede werkweek. Ik vond dat super vervelend, maar gelukkig hadden de officemanager en de tandarts-directeuren er alle begrip voor en kon ik makkelijk vrij krijgen. Hier ben ik ze nog steeds enorm dankbaar voor.

De spannende eerste werkweek

Tandarts Huizen - Dental Clinics HuizenMijn eerste werkweek vond ik enorm spannend. Ik was natuurlijk pas in november begonnen en had mijn laatste behandeling op de universiteit in juni gedaan. Ik voelde me daardoor wat onzeker en was bang dat de behandelingen niet goed zouden gaan en dat ik behoorlijk zou uitlopen. Gelukkig viel dat mee en werd er ook in mijn agenda rekening mee gehouden. Er werden korte pauzes ingelast, zodat er ruimte was voor uitloop en koffie. Bovendien waren alle collega’s zeer behulpzaam en kon ik te allen tijde met vragen bij hen terecht. Ik was ook heel blij met mijn assistent. Ik merk dat alle assistenten bij Dental Clinics veel ervaring hebben en veel afweten van behandelingen en materialen. In die eerste week wist ik bij een prothesebehandeling niet direct wat ik moest doen en toen kwam mijn assistent met hele goede tips hoe ik het kon oplossen.

Kijken welke kant de wortel op wil

Als ik nu terugkijk naar de afgelopen maanden vind ik dat de ondersteuning van collega’s en met name de tandarts-directeuren perfect was. Er werd mij vanaf het begin verteld dat de deur altijd open staat en ik altijd naar binnen kon lopen als ik vragen had, zelfs als ze bezig waren met een patiënt. Misschien is wel het allerbelangrijkste dat zowel Willem als Paul er voor gezorgd hebben dat je zelfvertrouwen als tandarts toeneemt. Ze laten het je zoveel mogelijk zelf doen, waardoor je op een gegeven moment een bepaalde handigheid krijgt. Neem bijvoorbeeld een lastige extractie. Ik kreeg dan te horen: je moet kijken welke kant de wortel op wil. Probeer ‘m aan alle kanten te bewegen en dan voel je welke kant hij op wil en kun je ‘m aan die kant er uit trekken. In het begin dacht ik: waar hebben jullie het over, ik voel het helemaal niet. Maar inmiddels weet ik precies wat ze bedoelden en hoef ik hen er nog maar zelden bij te vragen.

Twijfelen mag

Wat ik als startende tandarts heb geleerd is dat je op de universiteit echt de basis krijgt en dat je in de praktijk door veel (verschillende) behandelingen uit te voeren steeds meer vastigheid krijgt. In het begin moest ik veel nadenken over alles en was het soms echt puzzelen. Nu gaat het vaak allemaal vanzelf. Ook heb ik geleerd dat je je hoofd koel moet houden. Het is helemaal niet erg als je even twijfelt of het niet weet, vooral als er ervaren collega’s zijn bij wie je altijd naar binnen mag lopen.

Elke werkdag is anders

Het leuke van werken bij Dental Clinics is dat geen dag hetzelfde is. Mijn agenda begint om acht uur en zelf ben ik altijd een half uurtje eerder aanwezig. Ik vind het fijn om me rustig om te kunnen kleden en een kopje koffie te drinken voordat ik begin. Vaak start ik de dag met een aantal controles. Gedurende de rest van de dag doe ik verschillende behandelingen: intakes, restauraties, pijnklachten, endodontische behandelingen, extracties, kroon en brug-werk en prothetiek. Ik sluit de dag dan weer af met controles.

Familiegevoel én betere zorg

Het werken in teamverband vind ik fijn en gezellig. Dat is ook een van de redenen waarom ik voor Dental Clinics heb gekozen. Bij mijn sollicitatie heb ik gezegd dat ik thuis een leuke familie had en dat ik op zoek was naar een familie op mijn werk. Dat heb ik bij Dental Clinics helemaal gevonden. Ik voel me hier op mijn gemak en ik heb een goede klik met iedereen. Doordat het zo gezellig is, vliegt de dag eigenlijk zo voorbij.

Het werken in een team is trouwens niet alleen leuk, ik vind ook dat je als team sterker staat en betere zorg kan leveren aan de patiënt. Zo heb ik regelmatig overleg met collega’s. Bijvoorbeeld met de mondhygiënist over een bepaald tandvleesprobleem bij een patiënt. Is het een kleine ontsteking of is er meer aan de hand? Samen bediscussiëren we dan wat de beste oplossing is.

Het leukste tot nu toe

Het leukste wat ik tot nu toe heb meegemaakt is een patiënt die bij ons kwam met wat oudere facings. Die waren dun, hadden verkleuringen en breukjes, kortom: niet echt mooi meer. Ze wilde ze graag wat dikker en langer. Ik heb toen zes front facings van composiet voor haar gemaakt en ze moest huilen van geluk. Ze was daar zo blij mee dat ze meerdere keren bleef herhalen dat ik haar lach had teruggebracht. Ik heb later ook een bloemetje van haar gekregen.

 


Zelf aan de slag?

Bekijk hier onze openstaande vacatures of neem gelijk contact op met onze recruiters via werken@dentalclinics.nl.