Opleiding tot tandarts-directeur

Tandarts-directeur Krommenie - tandarts Dental Clinics Krommenie

Deelnemend tandarts-directeur Erik Qvarnstrom in zijn praktijk in Krommenie.

Een eigen praktijk: het ideaal voor veel tandartsen. Dit vraagt echter meer van je dan alleen het zijn van een goede tandarts. Je bepaalt namelijk zelf de richting van de zorg en stuurt daarbij dagelijks een team aan. Kwaliteiten als leiderschap, coachen en communicatie zijn hierbij onmisbaar.

Lijkt zo’n functie jou wel wat, maar wil je graag weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij zijn altijd op zoek naar tandartsen die graag als tandarts-directeur bij één van onze praktijken willen werken. Als tandarts-directeur geef je leiding aan de praktijk en ben je eindverantwoordelijk voor het tandheelkundige beleid en de kwaliteit van de tandheelkunde zorg. Maar voordat je hiermee aan de slag gaat, leren we je middels ons opleidingsprogramma alles wat je moet weten. Wil je meer weten over de functie van tandarts-directeur en hoe wij de praktijken hebben georganiseerd, klik dan hier.

Uniek opleidingstraject tot tandarts-directeur

We hechten veel waarde aan ontwikkeling en dat doen we onder andere door met elkaar kennis en kunde te delen. De tandarts-directeuren opleiding is daar een concreet voorbeeld van. Alles wat we weten hebben we samengevoegd in een intensieve en unieke opleiding van één jaar waardoor jij wordt klaargestoomd als tandarts-directeur. In de opleiding leer je naast (persoonlijk) leiderschap, coachen en communicatie alles over onderwerpen die je nodig hebt om richting te kunnen geven aan een praktijk zoals:

    • kwaliteit van tandheelkunde
    • wet- en regelgeving
    • operationele processen
    • financiële processen
    • personeelszaken
Opleiding tandarts-directeur - tandartsen Dental Clinics

De eerste lichting enthousiaste Dental Clinics tandartsen van de opleiding van negen dagen gedurende één jaar. Inmiddels is de 7e groep gestart.

Aan de slag als tandarts-directeur

De theorie is natuurlijk leuk, maar het gaat om de praktijk. Daarom ga je direct samen met een 1-op-1 coach aan de slag aan een verbetertraject voor de praktijk. Je hoeft het wiel zeker niet opnieuw uit te vinden en je kan altijd terecht bij ervaren collega’s die je helpen waar nodig.

De deelnemers aan het woord:

tandarts-directeur Dental Clinics - tandarts Nieuwegein Tandarts-directeur Alain Patho: Super interessant. Ook om meer inzicht in jezelf te krijgen in zo’n leidende rol, en hoe je kunt omgaan met andere typen mensen, of dat nou collega’s of patiënten zijn. Lees hier het hele interview met Alain

 

tandarts-directeur Dental Clinics - tandarts HardegarijpMartijn Dop (inmiddels tandarts-directeur): We hebben het gevoel iets heel bijzonders mee te maken! Uit alle windstreken komen 10 volstrekt verschillende mensen, allen tandarts, één dag per maand samen. We leren onszelf en de anderen kennen door de gedreven cursusleidster aangevuld door een professionele trainer/coach.

tandarts-directeur Dental Clinics - tandarts Maastricht CentrumTandarts-directeur Lenka Dalyuk: Je leert jezelf beter kennen en daardoor groei je als persoon en leidinggevende.

Vragen over de doorgroeimogelijkheden bij Dental Clinics?

Zie jij jezelf al werken als tandarts-directeur? Bekijk hieronder de vacature(s) of neem contact op via werken@dentalclinics.nl.